EMAG

EMAG

08.07.2012

ZECE DIFERENȚE DOVEDITE

 Creierul femeilor versus creierul bărbaților

EVZ.ro Femeile au capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp și învață mai ușor limbi străine decât bărbații, însă sunt depășite de aceștia atunci când vine vorba de orientare în spațiu, șofat și găsirea soluțiilor în situații de criză.

Creierul femeilor este diferit de cel al bărbaților, lucru care se răsfrânge și asupra comportamentului fiecăruia. Așa se face că femeile au o intuiție mai bună, învață limbi străine mai bine decât decât bărbații și caută mai întâi împlinirea pe plan sentimental.
În contrast, bărbații au abilități de analiză mult mai dezvoltate, ceea ce îi face mai pragmatici, dar și șoferi mai buni. Portalul Medical Humor pune față în față creierul femeilor cu cel al bărbaților.



1. Capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp
Femeile se pot concentra asupra mai multor activități deodată. De exemplu, pot fără probleme să privească la televizor în timp ce vorbesc la telefon și chiar gătesc. De cealalată parte, creierul bărbaților este „croit” de așa manieră încât nu le permite să se concentreze asupra mai multor activități deodată. Bărbații nu pot privi la televizor în timp ce vorbesc la telefon. Pentru a duce conversația la capăt este nevoie să sisteze restul activităților.
2. Capacitatea de a învăța limbi străine
Femeile pot învăța foarte ușor mai multe limbi străine, însă atunci când vine vorba să găsească soluții pentru diferite probleme, se împotmolesc. Bărbații, în schimb, asimilează mai greu o limbă străină. Așa se explică și faptul că la vârsta de 3 ani, o fată are un vocabular de trei ori mai bogat decât un băiat.
3. Tehnici de analiză
Bărbații au o capacitate de analiză mult mai dezvoltată decât femeile: pot găsi soluții pentru diferite probleme în situații de criză și pot schița harta unei clădiri mai ușor decât. În contrast, femeile se uită la hărți ca la mașini străine și descifrează mai greu detaliile.
4. Șofat
În timpul șofatului, bărbații își folosesc la maximum capacitatea de analiză. Pot conduce cu o viteză mai mare, întrucât pot repera direcția obiectelor din jur mai repede și de la o distanță mai mare. Femeilor le ia mai mult timp să estimeze direcția și viteza celorlalte vehicule (autobuze, tiruri etc.). Creierul bărbaților poate face abstracție de muzica din mașină și se concentrează exclusiv asupra șofatului.
5. Abilitatea de a minți
Când bărbații mint, mimica și gesturile îi dau de gol foarte ușor în fața femeilor, capabile să descifreze în proporție de 70% expresiile faciale și în proporție de 20% limbajul trupului. Creierul bărbațilo nu este „dotat” cu astfel de abilități, astfel că femeilor îi pot minți pe parteneri în față mult mai ușor decât o pot face ei, fără a fi prinse.
6. Rezolvarea problemelor
Atunci când se confruntă cu mai multe probleme deodată, creierul bărbaților le „clasifică” în funcție de importanță și caută soluții pentru fiecare în parte, începând, desigur, cu cele prioritare. Și asta fără să se exteriorizeze prea mult. Pe când femeile, înainte de a căuta soluții, trebuie să împărtășească problemele cu cei din jur. Ele nu „clasifică” problemele. După o rundă de confesiuni, aproape că nici nu mai contează dacă problemele și-au găsit sau nu rezolvarea.
7. Priorități în viață
Bărbații vor statut social, succes, pe când femeile se concentrează în mare parte pe împlinirea sentimentală, familie, copii, prieteni care să le fie alături etc.
8. Nefericire
Dacă femeile nu sunt împlinite pe plan sentimental, nu se pot concentra la muncă. Bărbații, în schimb, dacă nu sunt fericiți la muncă, nu se pot concentra asupra relațiilor.
9. Limbaj
Femeile au tendința de a folosi vorbirea indirectă, pe când bărbații folosesc cu precădere vorbirea directă.
10. Controlul emoțiilor
Femeile sunt mai impulsive, vorbesc mai repede decât gândesc. Și bărbații sunt la fel, cu diferența că ei acționează înainte să gândească.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu