EMAG

EMAG

03.12.2012

Prima Zapada...Prima ninsoare în Pasul Tihuţa


Stratul de zăpadă ajunge la un centimetru şi din această noapte sunt aşteptate ninsori. Dacă zăpada nu a creat neplăceri şoferilor nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ceaţa densă care s-a aşternut peste Munţii Bârgăului încă de la primele ore ale dimineţii. În Pasul Tihuţa vizibilitatea este sub 20 de metri. Sătenii aşteaptă cu nerăbdare iarna puţini fiind ani în care începutul lui decembrie să îi fi prins fără zăpadă.
Primii fulgi de nea şi-au făcut apariţia în această dimineaţă însă frigul nu şi-a intrat în drepturu ninsoarea transformându-se în lapoviţă. Drumarii din Tihuţa au împrăştiat material antiderapant şi circulaţia s-a desfăşurat fără probleme.
Sătenii din Piatra Fântânele se bucură şi ei de sosirea iernii pentru că astfel scapă de secetă şi spun că de multă vreme iarna nu a mai venit atât de trârziu.
Drumarii din Bistriţa-Năsăud au pregătite stocurile de materiale antiderapante şi utilajele pentru a interveni în caz că ninge. La Bistriţa sunt aşteptate ninsori încă din această noapte, meteorologii anunţând că vremea se va răci considerabil în următoarea perioadă


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu