EMAG

EMAG

20.02.2013

Carne de cal în loc de carne de vită descoperită în Bucureşti


În timp ce autorităţile încearcă să scoată România basma curată din scandalul cărnii de cal, chiar sub nasul acestora calul este etichetat şi vândut drept vacă.

Carne de cal în loc de carne de vită descoperită în Bucureşti

Se întâmplă în Capitală, unde inspectorii sanitar-veterinari au depistat marţi 100 de kilograme de carne de cal care urma să fie comercializată ca fiind de vită. Inspectorii spun că lotul a plecat corect din unitate, însă, pe traseu a fost etichetată diferit.

Suprinzător este faptul că, potrivit jurnaliştilor de la Agerpres, unitatea din care a plecat cantitatea de carne aparţine tatălui lui Mihai Ţurcanu, preşedintele Autorităţii Naţional Sanitar Veterinare.
"Am depistat ieri (marţi n.r) un lot de 100 de kilograme de carne de cal etichetat fals ca fiind carne de vită de un comerciant din Bucureşti. Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unităţile şi nu am găsit nereguli, dar după ce iese pe poarta unităţii, comerciantul poate face ce vrea. Am luat toate măsurile şi vom continua controalele, împreună cu ANSVSA, inclusiv la agenţii economici", a declarat, pentru Agerpres, Achim Irimescu.

România a fost implicată recent într-un scandal privind etichetarea falsă a cărnii de cal drept carne de vită, într-o serie de produse comercializate pe piaţa din Marea Britanie. Furnizorul acestor produse, compania franceză Comigel, a acuzat două unităţi din România ca fiind furnizoarele cărnii ce cal folosite la lasagna.

Controalele efectuate la unităţile din România au demonstrat că nu există probe sau indicii că falsul privind etichetarea cărnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul României, mai ales că pe fluxul tehnologic din sector sunt efectuate patru controale sanitar veterinare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu