EMAG

EMAG

25.05.2013

Nadal și Djokovic nu vor putea reedita finala la Paris


În cursul zilei de duminică va începe turneul de la Roland Garros, cel de-al doilea Grand Slam al anului. Competiția va fi afectată de absența lui Andy Murray și Juan Martin Del Potro, însă spectacolul va fi asigurat de ceilalți mari favoriți pentru obținerea trofeului. 
Marea veste, în urma tragerii la sorți din întrecerea băieților, este că Rafael Nadal și Novak Djokovic au fost repartizați pe aceeași parte de tablou. Astfel, ei nu vor putea reedita finala de anul trecut de la Paris - în 2012, ibericul s-a impus în patru seturi în fața lui Nole, pentru a cuceri cel de-al șaptelea titlu pe zgura de la Roland Garros. 
Cu toate că sunt văzuți drept principalii favoriți la obținerea trofeului din acest an, Nadal și Djokovic nu au cum să evite o întâlnire în semifinale. Asta doar în cazul în care unul dintre ei se va împiedica pe parcurs. 
Pentru liderul mondial se anunță o partidă dificilă chiar din turul III, unde ar putea da peste Grigor Dimitrov, bulgarul care l-a eliminat chiar din primul meci de la Madrid. 
Nadal, câștigător a cinci trofee pe zgură în 2013 și 41 în întreaga carieră, are un traseu accesibil până în optimi, unde ar putea da peste Kei Nishikori, "călăul" lui Roger Federer de la Madrid. În faza următoare, adversari i-ar putea fi Stanislas Wawrinka sau Richard Gasquet. 
Sfertul al treilea este dominat de Tomas Berdych și David Ferrer, ambii jucători reușind să se califice în semifinale, în cursul anilor precedenți la Roland Garros. Fără un alt jucător clasat mai bine decât ei, aceștia s-ar putea întâlni față în față într-un duel pentru accesul în semifinale. 
Ultima parte de tablou este dominată de numele lui Roger Federer. Cu toate că a avut evoluții oscilante în acest an, fără niciun titlu și cu o singură calificare în finală din cele 6 turnee la care a luat parte, elvețianul pornește cu prima șansă. Singurii jucători care i-ar putea pune probleme până în semifinale ar putea fi francezii Jo-Wilfried Tsonga și Gilles Simon, însă și forma acestora lasă mult de dorit în ultima vreme

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu