EMAG

EMAG

01.09.2013

Superbus: Autobuzul viitorului

Superbus: Autobuzul viitorului
Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda au realizat ceea ce ei numesc “autobuzul viitorului”. Prezentat pentru prima oară în 2011, Superbus a atras atenţia tuturor, atât prin designul futurist, cât şi prin dotările privind siguranţa, dar şi consumul redus de energie.
Superbus anticipează viitorul transportului în comun. Conceput de o echipă de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda, Superbus reprezintă un nou conceptecologic al transportului de pasageri. Având la bază tehnologia utilizată în construcţia tramvaielor, o structură cu o greutate redusă, Superbus are consum de energie extrem de redus.

Însă ceea ce iese în evidenţă la Superbus este designul. Exteriorul vehiculului pare dintr-un film SF, în timp ce interiorul luxos promite călătorilor  o experienţă de neuitat.
Dotat cu un sistem de navigaţie unic, care include comunicaţii prin satelit, senzori de proximitate şi un sistem electronic de ghidare performant, Superbus este extreme de sigur, atât pentru pasageri, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Anul trecut Superbus a trecut cu bine toate testele de siguranţă în trafic şi a primit dreptul de a circula pe drumurile publice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu