EMAG

EMAG

16.10.2013

Tichetele de masă vor fi acordate şi în format electronic!

Bugetarii nu primesc nici in 2014 tichete de masa, cadou si de vacanta
Bugetarii nu primesc nici în 2014 tichete de masă, cadou şi de vacanţă 
Deputaţii au adoptat proiectul legislativ cu 252 de voturi 'pentru', 41 de abţineri şi trei voturi 'împotrivă'.

Potrivit actului normativ, tichetele de masă sunt emise fie pe suport de hârtie, fie pe suport electronic şi sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană reglementată de prezenta lege şi suportate integral pe costuri de angajator. Tichetele de masă electronice nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar şi vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor de masă acordate de către angajator.

Propunerea legislativă mai prevede debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat în cazul tichetelor de masă în format electronic la valoarea produselor respective, şi nu la multiplul valorii unui tichet de masă.

În plus, se renunţă la limita de două tichete pe zi pe care angajaţii aveau voie sa le folosească până acum.

Valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată lunar salariaţilor în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, de către unitatea emitentă de tichete de masă pe suport electronic, corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitentă cu angajatorul.

Tichetele de masă pe suport electronic pot fi utilizate doar în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unităţile emitente de tichete de masă pe suport electronic şi trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocaţiei individuale de hrană.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu