EMAG

EMAG

25.10.2014

Real Madrid vs FC Barcelona (25.10.2014)

 Link1  Link2 

Sâmbătă seară de la ora 19:00 se va disputa pe Santiago Bernabeu primul El Clasico al sezonului 2014/2015. Întâlnirea găsește cele două formații în stări de spirit destul de bune, Real obținând opt victorii consecutive în toate competițiile, în timp ce Barcelona după opt etape scurse din La Liga încă n-a luat gol.
Real Madrid se afla pe pozitia a treia, la 4 puncte in spatele rivalei sale de maine. Asadar, pentru “galactici” ar fi obligatorie victoria daca vor sa tina aproape de Barcelona. Real Madrid este in mare forma, trebuie sa spunem, aceasta venind dupa 8 victorii, interval in care a primit un singur gol, marcand nu mai putin de 35. Mai impresionant este ca in fiecare din cele 8 partide a inscris Cristiano Ronaldo. Ultima victorie a “albilor” a venit la mijlocul saptamanii, cand au trecut in deplasare de Liverpool in Liga Campionilor, scor 3-0. Tabela arata diferenta de 3 goluri inca de la pauza, marcatori fiind Ronaldo si Benzema de doua ori. In Primera Division, Real Madrid a marcat 30 goluri, jumatate purtand semnatura lui Ronaldo. In fiecare din ultimele 3 partide de pe teren propriu, doua in Primera Division, una in Liga Campionilor, elevii lui Carlo Ancelotti au marcat 5 goluri, tot atatea cat are Bilbao, Granada sau Cordoba si unul mai mult decat Levante. Apropo de aceasta ultima echipa, “galacticii” au jucat saptamana trecuta impotriva ei, in deplasare, castigand cu 5-0. Daca Levante nu a avut nici macar un sut pe poarta, majoritatea trecand mult pe langa, Real a cadrat 6, in afara golurilor, 4 dintre cele la poarta trecand foarte putin pe langa. Partida aceasta este o oportunitate excelenta pentru Iker Casillas de a-i convinge pe suporterii Realului ca merita sa mai apere pentru “albi”. Sigur, exista si reversul medaliei. Carlo Ancelotti a afirmat astazi ca Real Madrid a invatat din greseli, lucru care o va face mai periculoasa in meciul impotriva Barcelonei. Acesta vede formatia catalana mai motivata decat sezonul trecut, la echipa venind multi jucatori ce doresc sa castige cat mai multe trofee.
Barcelona va aborda aceasta partida din postura de lider, neputand fi depasita in clasament dupa jocurile din aceasta runda. Cu siguranta, asta contribuie pozitiv la moralul jucatorilor lui Luis Enrique. Sigur, inainte de un asemenea meci, moralul ar trebui sa fie la cote ridicate, indiferent de situatie. Dupa doua luni de asteptare, cauzate de suspendarea de la Campionatul Mondial, iata ca Luis Suarez va debuta la Barcelona. Cu siguranta, vor fi multi ochi atintiti asupra sa, lucru care nu stim cat de mult il va ajuta. Nu este insa singurul eveniment asteptat cu sufletul la gura, un altul fiind doborarea recordului de goluri marcate in Primera Division. Acesta ii apartine lui Zarra, cu 251 reusite. Pana acum, Lionel Messi are 250. Sigur, va fi o chestiune de timp pana cand argentinianul il va dobori, insa bucuria ar fi cu atat mai mare pentru catalani cu cat asta s-ar intampla tocmai pe Santiago Bernabeu. S-a vorbit chiar si de intreruperea partidei in cazul in care Messi va inscrie maine de doua ori, insa putin probabil sa se intample asta. Dupa cum ati putut observa de mai sus, Barcelona a obtinut in Primera Division 7 victorii si un rezultat de egalitate. Si mai impresionant este ca “extraterestrii” au reusit sa nu primeasca gol. Golgheterul Barcelonei este, evident, Messi, care a marcat de 7 ori, contribuind cu alte 7 pase decisive. Argentinianul a marcat in 4 din ultimele 5 partide din Primera Division. La mijlocul acestei saptamani, Barcelona s-a impus in Liga Campionilor in fata celor de la Ajax Amsterdam, scor 3-1. Luis Enrique a declarat ca Luis Suarez va juca maine, insa nu a dorit sa specifice daca din postura de titular sau de rezerva. De asemenea, acesta precizeaza ca este foarte important ca Barcelona sa se afle maine cat mai mult in posesia balonului. Sa spunem ca Luis Enrique a fost jucator la Real Madrid in perioada 1991-1996.
Pronostic : ambele echipe marchează – cotă 1,41 la bet365
Real Madrid – Barcelona a fost un regal fotbalistic în ultimii ani și cu siguranță lucrurile vor sta la fel și de această dată. Ultimele 16 întâlniri directe au avut toate parte de goluri în ambele porți. Acum avem două formații cu trăsături diferite, Real cu o ofensivă impresionantă și Barcelona cu o defensivă “beton”. Echipa lui Enrique și-a arătat însă slăbiciunile atunci când a întâlnit un adversar puternic ofensiv (PSG). Real de partea cealaltă vine după câteva partide în care n-a luat gol, dar cu Messi și Neymar în față va fi greu să reziste, pentru că apararea Realului a arătat în multe momente că este vulnerabilă (13 goluri primite în 13 partide jucate în toate competiţiile în acest sezon).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu