EMAG

EMAG

09.10.2014

Slovacia vs Spania 9.10.2014

slovacia_spaniaActuala campioana europeana, nationala Spaniei, se va deplasa la Zilina pentru a intalni nationala Slovaciei, in cea de-a doua partida a grupei C de calificare la Campionatul European din 2016. Ambele formatii au reusit sa se impuna in prima partida disputata din aceste preliminarii, iar daca victoria Spaniei impotriva Macedoniei cu scorul de 5-1 era un lucru asteptat, nu acelasi lucru se poate spune despre cea a Slovaciei, care a reusit sa castige pe Stadionul Olimpic din Kiev impotriva Ucrainei prin golul marcat de mijlocasul lui PAOK Salonic, Robert Mak.
Slovacia nu a reusit sa se califice la precedentul turneu final, terminand pe pozitia a 3-a in grupa G de calificare, in urma Bosniei si a Greciei. Acum au o sansa buna sa reuseasca calificarea, mai ales dupa victoria obtinuta pe terenul Ucrainei, insa vor trebui sa fie atenti cu nationalele Belarusului si Macedoniei, care pot pune piedici oricand. Slovacia este o echipa experimentata, in care principalii oameni ai echipei au peste 27 de ani, iar vedeta echipei este jucatorul lui Napoli, Marek Hamsik, un mijlocas de creatie cu un sut foarte bun de la distanta. In cele 4 intalniri disputate impotriva Spaniei, nationala Slovaciei a reusit doar un singur rezultat de egalitate, insa a reusit sa marcheze in fiecare partida cate un gol.
Spania este in cautarea razbunarii dupa evolutia ratata de la turneul final din Brazilia, iar acest lucru au tinut sa il evidentieze inca de la prima partida, cand au marcat 5 goluri in poarta nationalei Macedoniei. Del Bosque nu va putea conta pe Sergio Ramos in aceasta partida, locul sau in defensiva urmand sa fie luat de Gerard Pique care a lipsit de la prima partida din preliminarii. Nici prezenta lui Diego Costa nu este sigura, golgheterul din Premier League nefiind la 100% pentru aceasta intalnire. Ultima infrangere pe care nationala Spaniei a suferit-o intr-o partida jucata in deplasare a fost in octombrie 2006, atunci fiind invinsi cu 2-0 de nationala Suediei.
Cu siguranta nationala Spaniei este favorita acestei intalniri, insa eu ma astept ca nationala Slovaciei sa joace un fotbal agresiv, artagos, care le-ar putea aduce un gol dintr-o faza fixa sau pe un contraatac.
 Link1  Link2 

1 comentarii:

  1. Sper ca Spania sa isi revina si sa joace iar aratandu-si valoarea adevarata.
    Altfel putem spune ca campionatele interne si europene solicita prea mult jucatorii iar cand ajung sa joace la nationala sunt extenuati.

    RăspundețiȘtergere